clip poessie mauw

Bij Dorus op schoot "Poessie Mauw"

Op 2 jarige leeftijd, In oktober 1967 bezoeken Corrina en haar oma het theater van Dorus (Tom Manders) bij het schouwburgplein in Rotterdam tijdens de VARA televisie registratie van "Bij Dorus op Schoot". Toen ze hoorde dat er koekjes werden uitgedeeld, stapte ze spontaan het toneel op en nam daarna plaats op de knie van Dorus. Minutenlang zingt Corrina een geheel eigen versie van het liedje "poessie mauw". Het liedje ligt haar op dat moment héél goed omdat in augustus 1967, Corrina's poesje "Pipo" wordt vermist. Het poesje is volgens haar meegenomen door een zeeman en is nooit meer terug gevonden. In haar eigen woorden zingt Corrina over Pipo, die naar huis moet komen. "poessie moe naar huisie toe".

 

Op oudejaarsavond 1967 zend de VARA het programma "Bij Dorus op schoot", voor het eerst op televisie uit en heel Nederland is in de ban van Corrina bij Dorus op schoot. De televisie herhaalt het programma nog een keer op 10 januari 1968 en wordt er een grammofoonplaat uitgebracht. Daarna wordt door de VARA nog vele keren het optreden van Dorus en het meisje van Poessie Mauw op televisie uitgezonden.

In 1980 maakt Tom Manders junior een homage aan zijn vader getiteld "Speel de Clown". Het wordt een film over zijn vader met vele hoogtepunten als zanger, theaterman en artiest. Corrina wordt gevraagd mee te spelen. Haar verhaal in de film gaat over het meisje bij Dorus op schoot en de gevolgen van haar optreden van toen en nu nog steeds ……… zoveel jaren later.